Valutaomvandlare

Faktafinans

Med vår valutaomvandlare så kommer du att snabbt och enkelt kunna räkna ut olika valutakurser i realtid. Alla de valutakurser som du hittar här hos oss kommer att avspegla samma kurser som du kan hitta hos ett valutaväxlingakontor, dvs kontaktkurser och växelkurser. Du kommer att kunna omvandla alla de största valutorna till svenska kronan, detta inkluderar Euro till SEK, Pund till SEK, USD till SEK, AUD till SEK, BGN till SEK, och BRL till SEK.

Valutakursen för SEK och aktuell valutaomvandlare

Just nu så är den svenska kronan ganska så svag vilket är ett resultat av de internationella finansiella kriserna. Det är vanligt att när det är tider av oro så är det först och främst de mindre valutorna som blir försvagade. Detta gäller speciellt den svenska kronan. Att den svenska kronan har blivit svagare har man sett som enbart en tillfällighet och med största sannolikhet så kommer den svenska kronan att förstärkas.

Fritt flytande valutakurs

Hur fungerar valutakurser?

Om du skulle vilja veta hur många kronor som det går på en euro eller hur många USD som det går på den svenska kronan så är det vår valutaomvandlare som du ska välja. Eftersom du är intresserad av valutakurser så kommer du alltid att kunna se dagens kurs här hos Fakta Finans. Ett lands valuta är alla styrt utav olika faktorer som räntor och priser.

Om ett land priser är för höga så kommer detta att minimera exporten, vilket kommer att leda till att efterfrågan på en lands valuta kommer att minimera. Om räntorna i ett land stiger så kommer istället intresset för ett lands värdepapper att leda till en högre valutakurs.